KITAMURA Yutaka
- Affiliation
- Institute of Life and Environmental Sciences
- Official title
- Professor
- Sex
- Male
- Birth date
- 1961-04
- URL
- Office
- 生物農林学系棟F110
- Research fields
Agricultural environmental engineering/Agricultural information engineering - Research keywords
食品加工(抽出,乾燥,冷凍,発酵,粉砕,焙焼,殺菌,膨化・組織化,浸漬)およびバイオマス変換(メタン発酵,アルコール発酵,ペレット化,蒸留,抽出,水素・アンモニア発酵)等のプロセスを活用して食料資源の高品質化,安全安心化,高機能化,再資源化を果たす。 - Research projects
安全安心高品質のライスミルクとその加工品の低コスト製造技術の確立 2015-11 -- 2016-03 北村豊 /共同研究プロジェクト:茨城県稲敷市 27,300,000Yen 安全安心高品質のライスミルクとその加工品の低コスト製造技術の確立 2016-04 -- 2017-03 北村豊 /共同研究プロジェクト:茨城県稲敷市 5,000,000Yen 生ライスミルクの製造高効率化と同加工品の多品目化 2017-04 -- 2018-03 北村豊 /共同研究プロジェクト:茨城県稲敷市 5,000,000Yen 生産・加工空間におけるストレス操作によるカンキツ成分制御法の確立 2017 -- 2019 北村 豊 Japan Society for the Promotion of Science/Grant-in-Aid for Scientific Research(B) 16,770,000Yen 安全安心高品質のライスミルクとその加工品の低コスト製造技術の確立 2016-04 -- 2017-03 北村 豊 稲敷市役所/共同研究一般研究 5,000,000Yen 蛍光指紋イメージングによる米ゲル含有パン生地の物性と膨化機構の解明 2016-04 -- 2018-03 杉山 純一 Ministry of Education, Culture, Sports, Science and Technology, Japan/Grant-in-Aid for Scientific Research(B) 17,160,000Yen MK-7低産生菌、短時間発酵と紫外線加工によるビタミンK低減化納豆開発と性能試験 2016-04 -- 2018-03 平松 祐司 文部省/科学研究費補助金 挑戦的萌芽研究 3,250,000Yen 明日葉有効成分を用いた家畜及びヒトの生殖機能改善事業 2015-04 -- 2017-03 宮崎 均 独立行政法人科学技術振興機構/研究成果展開事業 94,065,400Yen 真空低温場における噴霧液体の凍結・昇華特性の実験的解析 2015 -- 2016 北村 豊 Japan Society for the Promotion of Science/Grant-in-Aid for challenging Exploratory Research 3,770,000Yen 紫外線加工によるMK-7フリー納豆風味食品の開発とワーファリン内服患者への適用 2013-04 -- 2015-03 平松 祐司 Japan Society of for the Promotion of Science/挑戦的萌芽研究 3,380,000Yen more... - Career history
2020-04 -- (current) 筑波大学附属駒場中・高等学校校長 2016-04 -- 2018-03 筑波大学生物資源学類学類長 2012-08 -- (current) University of Tsukuba生命環境系教授 2007-04 -- 2012-07 University of Tsukuba生命環境系准教授 2005-04 -- 2007-03 University of Tsukuba生命環境科学研究科准教授 2003-11 -- 2005-03 University of Tsukuba農林工学系助教授 1998-04 -- 2003-10 鳥取大学大学院連合農学研究科助教授 1997-04 -- 2003-10 島根大学生物資源科学部助教授 1995-10 -- 1997-03 東京農業大学生物産業学部講師 1992-04 -- 1995-09 東京農業大学生物産業学部助手 more... - Academic background
1980-04 -- 1984-03 University of Tsukuba Faculty of agriculture and forestry 生物環境造成学主専攻 1985-04 -- 1989-03 University of Tsukuba Graduate School, Division of Agriculture Course of Agricultural Engineering - Degree
1994-10 Ph.D (Agricultural Science) University of Tsukuba - Licenses and qualifications
2005-03-15 食品衛生責任者 - Academic societies
2016-04 -- (current) 日本災害食学会 1994 -- (current) JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 1994 -- (current) JAPAN SOCIETY FOR FOOD ENGINEERING 1989 -- (current) The Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers 1984 -- (current) THE SOCIETY OF AGRICULTURAL STRUCTURES, JAPAN - Honors & Awards
2021-05 日本農業工学会フェロー 2013-08 農業施設学会貢献賞 2011-09-22 CIGR Contribution Award 2008-08-21 ベストポスター賞 2008-08-21 ポスター発表賞 2007-12-15 CO2削減アイデアポスター賞 2007-12-09 Excellent Paper Award 2007-09 ベストポスター賞 2005-07-28 口頭発表優秀賞 2005-06-09 FOOMA AP賞 - Articles
- Microstructural Modification and Sorption Capacity of Green Coffee Beans
Dong Weixue; Kitamura Yutaka; KOKAWA Mito; Suzuki Tar...
Foods/13(21)/p.3398, 2024-10 - Refermentation with yeast and lactic acid bacteria isolates: a strategy to improve the flavor of green coffee beans
Zhao Na; Kokawa Mito; Suzuki Taroh; Khan Amini Rasool...
JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE/Epub, 2024-07 - Use of microscale heterogeneity in samples for spectral factorization—A strategy to build robust prediction models for nondestructive analyses
Sano Michiko; Yamashita Tsuyoshi; Kitamura Yutaka; KOK...
Food Chemistry/460(2), 2024-07 - Algeria's journey towards a green hydrogen future: Strategies for renewable energy integration and climate commitments
Stambouli A. Boudghene; Kitamura Y.; Benmessaoud M. T....
INTERNATIONAL JOURNAL OF HYDROGEN ENERGY/58/pp.753-763, 2024-03-08 - Physical characteristics and flavor releases of spice pastes processed by micro wet milling
Ogawa Natsumi; Bui Thi Bao Chau; Kobayashi Makoto; Kus...
JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI/70(12)/pp.575-582, 2023-12 - Steam distillation process for flavor enhancement of milk coffee: Effects of condensation temperature on volatile compounds and flavor characteristics
Shinichiro Hatakeyama; Masayuki Akiyama; Takuya Yamagu...
JOURNAL OF FOOD SCIENCE/86(6)/pp.3330-3346, 2024-06 - Cyclic stability evaluation of a novel CO2 absorption-microalgae conversion (CAMC) system
Wang Dantong; Han Xiaoxuan; Li Pengcheng; Hu Zhan; Wa...
ENERGY/286, 2024-01-01 - Utilization of multiple-dilution fluorescence fingerprint facilitates prediction of chemical attributes in spice extracts
Bui Thi Bao Chau; Iida Daiki; Kitamura Yutaka; Kokawa ...
FOOD CHEMISTRY/438/p.138028, 2024-04 - Effect of Slightly Acidic Electrolyzed Water Immersion at Different Frequencies on Quality of Raw Chicken Legs
Kartikawati Muliasari; Kitamura Yutaka; Kokawa Mito; H...
JOURNAL OF POULTRY SCIENCE/60(2), 2023-10 - Isolation of yeast and LAB from dry coffee pulp and monitoring of organic acids in inoculated green beans
Zhao Na; Kokawa Mito; Amini Rasool Khan; Dong Weixue; ...
FOODS/12(13), 2023-07 - 湿式微粉砕機で調製したスパイスペーストの特性および香気成分放出挙動の解明
小川 夏美; Bui Thi Bao Chau; 小林 誠; 草野 都; 粉川 美踏; 北村豊
NIPPON SHOKUHIN KAGAKU KOGAKU KAISHI, 2023-08 - Development of Meso- and Macro-Pore Carbonization Technology from Biochar in Treating the Stumps of Representative Trees in Taiwan (vol 14, 14792, 2022)
Lee Shih-Chi; Kitamura Yutaka; Chien Chuan-Chi; Cheng ...
SUSTAINABILITY/15(8), 2023-04 - Development of Meso- and Macro-Pore Carbonization Technology from Biochar in Treating the Stumps of Representative Trees in Taiwan
Lee Shih-Chi; Kitamura Yutaka; Chien Chuan-Chi; Cheng ...
SUSTAINABILITY/14(22), 2022-11 - A milk coffee flavor lexicon developed based on the perceptions of Japanese consumers and its application to check-all-that-apply questions
HATAKEYAMA Shinichiro; KAWAGUCHI Toshiyoshi; YAMAGUCHI ...
Food Science and Technology Research/29(3)/pp.197-209, 2023-05 - Estimation of Apple Mealiness by means of Laser Scattering Measurement
Iida Daiki; Kokawa Mito; Kitamura Yutaka
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY/16(11)/pp.2483-2496, 2023-03 - Simultaneous stone-milling and extraction enables efficient one-step extraction of hard plant materials
Thi Bao Chau Bui; Kokawa Mito; Thu Tra Tran; Nosaki S...
INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES/80, 2022-08 - Estimation of Apple Firmness Using a Simple Laser Scattering Measurement Device
Iida Daiki; Kokawa Mito; Saito Yoshito; Yamashita Tsuyos...
Engineering in Agriculture, Environment and Food, 2022-02 - Effects of roasting on storage degradability and processing suitability of brown rice powder
FUKUI Miho; Islam Md Zohurul; Lai Hsi-Mei; Kitamura Yuta...
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY/161(1), 2022/05 - Effect of Alpha-rice Particle Size and Water Temperature on Restoration to Cooked Rice
絹笠 真子; 北村 豊; 粉川 美踏; 伊藤 秀朗
日本災害食学会誌/9(1)/pp.9-15, 2022/03 - 湿式微粉砕と噴霧乾燥による果実未利用部位の可食化
粉川 美踏; 北村 豊
冷凍, 2022-01 - First Clinical Trial of a Newly Developed, Low Menaquinone-7, Fermented Soybean Natto in Warfarin-Dependent Patients
Nakajima Tomomi; Taya Yuki; Nishikawa Takanobu; Kitamura ...
JOURNAL OF MEDICINAL FOOD/24(8)/pp.860-865, 2021-08 - Design and characterization of bio-amine responsive films enriched with colored potato (Black King Kong) anthocyanin for visual detecting pork freshness in cold storage
Niu Xiaoqing; Wang Wenxiu; Kitamura Yutaka; Wang Jie; ...
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION/15(5)/pp.4659-4668, 2021-10 - Impact of micro wet milling process on pomegranate peel phenolics extraction using multi-response optimization
Amini Rasool Khan; Kitamura Yutaka; Islam Md Zohurul; ...
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION/15(3)/pp.2865-2876, 2021-06 - Effects of Apple Juice Manufacturing Processes on Procyanidin Concentration and Nondestructive Analysis by Fluorescence Fingerprint
Okino Seiya; Kokawa Mito; Md. Zohurul Islam; Kitamura Yu...
FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY/14(4)/pp.692-701, 2021-04 - Effect of micro wet milling process on particle sizes, antioxidants, organic acids, and specific phenolic compounds of whole sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) juices
Ulziibat Odgerel; Md. Zohurul Islam; Kitamura Yutaka; Kok...
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION/45(6), 2021-03 - more...
- Microstructural Modification and Sorption Capacity of Green Coffee Beans
- Books
- 第5節 石臼湿式粉砕による米乳(ライスミルク)の加工
北村 豊
Rice, its functional foods and the development of novel utilization and advanced processing technology of rice/テクノシステム, 2022-03 - 9章 食品・栄養:栄養,ビタミン,マイクロカプセル化,機能性食品
北村 豊
ポストハーベスト工学事典, 2019-01 - 農産物と食品のリスク分析と安全確保,酵素,タンパク質
北村 豊
農業食料工学ハンドブック, 2020-04 - Development of a Micro Wet Stone Milling System for Rice Milk Production
Kitamura Yutaka
Advances in Science & Engineering of Rice/Destech Pubns Inc/pp.417-445, 2018-06 - 酵素,色素,栄養,ビタミン,マイクロカプセル化,機能性食品
北村 豊
ポストハーベスト工学事典/朝倉書店, 2019-01 - 第7章1節 微生物操作
北村 豊
農産食品プロセス工学/pp.199-210, 2015-02 - 第3章、第4章、第6章(2節を除く)、第7章
北村 豊
農産食品プロセス工学, 2015-02 - よくわかる農業施設用語解説集
北村 豊
よくわかる農業施設用語解説集, 2012-09 - 菌体の高密度滞留型メタン発酵槽の開発に関する研究
北村 豊
1994-10 - 排水処理装置
北村豊
食品製造流通データ 食品製造流通データ 産業調査会, 1998-10 - 農業施設用語(17語)
北村豊
農業施設用語事典 農業施設用語事典 農業施設学会, 1998-11 - メタン発酵システムについて
北村豊
循環型社会の構築に向けて 循環型社会の構築に向けて 政策総合研究所, 1998-12 - Study on Application of Stirling Cooler to Food Processing
Jiang-Fen Sun; Yutaka Kitamura
Food Processing: Methods, Techniques and Trends・NOVA Publishers, 2009-05 - Development of Vacuum Spray Drying System for Probiotics Powder
Yutaka Kitamura; Yukari Yanase
New Topics in Food Engineering・NOVA Publishers, 2011-03
- 第5節 石臼湿式粉砕による米乳(ライスミルク)の加工
- Conference, etc.
- レーザー散乱法によるチーズの熟成に伴う咀嚼性変化の推定
後藤昴; 粉川 美踏; 北村豊
日本食品工学会第25回(2024年度)年次大会/2024-08-19--2024-08-20 - 麹菌を用いた代替肉における多糖類結着剤の検討
中島千斗; 粉川 美踏; 北村豊; 萩原大祐; 浦山俊一
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - Antibacterial Properties of Koji mold (Aspergillus oryzae) for Alternative Protein
Suhyun Jeon; 粉川 美踏; 北村豊; 萩原大祐
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - Assessment of rice gel bread made with a variety of rice cultivars
Ariya Ishida; 粉川 美踏; 北村豊
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - 麹菌の培養・加工条件がプロテアーゼ活性および遊離アミノ酸の産生量に及ぼす影響
髙山純; 粉川 美踏; 北村豊; 萩原大祐; 浦山俊一
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - 酢酸浸漬工程がロブスタ種コーヒー豆の化学的・物理的特性に及ぼす影響
繁本千尋; 粉川 美踏; 北村豊
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - パイナップル由来酵素ブロメラインの噴霧凍結乾燥法による粉末化の検討
淺谷浩太; 北村豊; 粉川 美踏
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - A preliminary study on potential emulsifying ability of spices
Chau Bui Thi Bao; 恒川直己; 北村豊; 粉川 美踏
日本食品科学工学会第71回大会/2024-08-29--2024-08-31 - A New Type of Sprout Grown from Brown Rice - Optimization of Cultivation Methods -
李禺; 北村豊; 粉川 美踏
2024年度農業施設学会大会/2024-06-14--2024-06-16 - 転炉スラグによる土壌病害低減メカニズムの解明に向けた簡易イメージング手法の開発
大倉沙織; 岩舘康哉; 高橋大喜; 北村豊; 粉川 美踏
2024年度農業施設学会大会/2024-06-14--2024-06-16 - Food-tech to Upcycle for Poor Looking Food Resource
Kitamura Yutaka
APEC Workshop on Innovative Agro-Industrial Technologies/2023-10-12--2023-10-13 - 無洗米副生水を原料とする乳酸菌飲料の製造方法の確立
岸本英子; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - 納豆の乾燥・吸水特性の実験的解明
松本莉子; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - 湿式石臼微粉砕によるカカオハスク中ポリフェノールの抽出法の検討
萩原怜央; 粉川 美踏; 北村豊
2023年度関東農業食料工学会 第59回年次大会/2024-02-17--2024-02-17 - 麹菌の培養・加工条件がプロテアーゼ活性と遊離アミノ酸の生産量に及ぼす影響
髙山純; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - 3Dフードプリンタを用いた高齢食への食感形成の試み
和田あかり; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - 未乾燥デントコーンの湿式粉砕噴霧製粉によるホールコーンフラワーの開発
伊藤佐和子; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - アーモンドスキンの湿式粉砕と噴霧乾燥
横山永愛; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - 目的成分のみの情報を用いる非破壊食品分析の開発
佐野倫子; 粉川 美踏; 北村豊
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - パイナップル由来酵素:ブロメラインの異なる噴霧乾燥手法による粉末化の検討
淺谷浩太; 北村豊; 粉川 美踏
2024年農業施設学会学生・若手研究発表会/2024-02-17--2024-02-17 - Can hidden spurious correlations in prediction models for spectral data be tackled by causal discovery?
Quan Nguyen Minh; Kokawa Mito; Yutaka Kitamura; Mizuki...
International Conference of Near Infrared Spectroscopy (NIR2023 Innsbruck)/2023-08-20--2023-08-24 - 湿式微粉砕によるスパイスエッセンスの香気特性
恒川直己; 北村豊; Kokawa Mito
日本食品科学工学会第70回記念大会/2023-08-24--2023-08-26 - コオロギ・大豆の湿式粉砕による 3Dフードプリンタインクへの 加工と品質の評価
土肥賢志; 北村豊; Kokawa Mito
日本食品科学工学会第70回記念大会/2023-08-24--2023-08-26 - 玄米ペーストの長期貯蔵における品質特性の解明
折田萌花; 北村豊; Kokawa Mito
農業環境工学関連学会2023合同大会/2023-09-04--2023-09-08 - デンプン構成の品種差による新規玄米ペースト加工品の物性変化
大家日向里; 北村豊; Kokawa Mito
農業環境工学関連学会2023合同大会/2023-09-04--2023-09-08 - more...
- レーザー散乱法によるチーズの熟成に伴う咀嚼性変化の推定
- Intellectural property rights
- イネ発芽体,イネ発芽体の栽培方法,およびイネ発芽体の栽培装置
粉川 美踏; 北村豊; 助川宏子 - バイオガス処理システム
北村豊; 島田敏 - 減圧噴霧乾燥法による発酵乳粉末の製造方法
北村 豊・伊藤裕之・越膳 浩 - バイオガス中のメタン濃度の安定化システム及びバイオガス中のメタン濃度の安定化法
北村豊; 安田忠司
- イネ発芽体,イネ発芽体の栽培方法,およびイネ発芽体の栽培装置
- Teaching
2024-10 -- 2025-02 Bioindustrial Sciences Seminar IB University of Tsukuba. 2024-10 -- 2024-12 Renewable Energy and Bioresource Recycling Technologies University of Tsukuba. 2024-10 -- 2025-02 Seminar in Biosystems Engineering and Technology University of Tsukuba. 2024-04 -- 2024-08 Seminar in Bioresource Environment Engineering IIF(Spring) University of Tsukuba. 2024-10 -- 2024-12 Advanced Course on Global Food Security University of Tsukuba. 2024-08 -- 2024-09 Agro-Biomedical Science Laboratory Seminar I University of Tsukuba. 2024-10 -- 2024-11 Research and Development for Agro-Biomedical Science I University of Tsukuba. 2024-10 -- 2025-02 Seminar in Biosystems Engineering and Technology University of Tsukuba. 2024-10 -- 2025-02 Special Research in Bioindustrial Sciences IB University of Tsukuba. 2024-04 -- 2024-08 Research in Bioresource Environment Engineering IIF(Spring) University of Tsukuba. more... - Other educational activities
2018-04 -- 2019-03 プレ教育実習的なTAの授業支援による教育力の向上 生物資源学類 2018-06 -- 2019-03 VR(仮想現実)を活用した体験型eラーニング教材の開発と試用 生物資源学類 2016-03 -- 2016-03 CEAT Lecture Series University of Philippines Los Banos 2009-12 -- 2009-12 公開講座 University of Tsukuba. 2008-12 -- 2008-12 公開講座 University of Tsukuba. - Talks
- コメの新しい消費形態 生ライスミルクとは?
北村 豊
稲敷食生活改善講演会/2018-05-21--2019-05-21 - ライスミルクによるコメ加工の広がり
Kitamura Yutaka
平成28年度 九州沖縄農業試験研究推進会議 水田作推進部会技術検討会/2017-1-26--2017-1-26 - バイオの力でバイオマスからバイオガス
北村 豊
農業にバイオガス発電を/2015-02-07--2015-02-07 - 食産業の高度化と持続化のためのアグロフードテクノロジー
北村 豊
2014国際食品工業展アカデミックプラザ/2014-06-10--2014-06-13 - スターリングクーラーシステムによる二酸化炭素の冷凍回収
宋春風; 北村豊; 小笠原健二; 山野善次; 山崎和彦
第70回農業機械学会年次大会/2011-09-28 - 納豆菌の不活性化に関する研究ービタミンKオフ納豆風味大豆食品の開発ー
北村豊; 平松祐司
第70回農業機械学会年次大会/2011-09-28 - アンモニア発酵によるバイオ燃料製造(第一報)ー高温域におけるアンモニア発酵の特性ー
守屋和美; 北村豊; 滝沢憲治
第70回農業機械学会年次大会/2011-09-28 - オンサイトでの干しイモ加工残渣からのバイオエタノール生産ー簡易蒸留器の試作とCO2排出量・エネルギ収支の試算ー
尾澤将大; 北村豊; 本宮裕貴
第70回農業機械学会年次大会/2011-09-28 - 可搬型リアクタによるライスエタノールのオンサイト製造
山﨑裕文; 北村豊; 藤枝隆; 元林浩太; 重田一人
第70回農業機械学会年次大会/2011-09-28 - ビワ種子からの機能性成分抽出
張素榮; 北村豊
日本食品科学工学会第58回大会/2011-09-11 - 可搬型リアクターによるバイオエタノール生成
尾澤将大; 北村 豊
茨城県産学官連携成果発表会/2012-02-16 - 不活性ガス循環および過熱蒸気供給による低温減圧噴霧乾燥
北村豊・山野善次; +北村 豊
テクニカルショウヨコハマ2012/2012-02-03 - 低コスト栽培・高効率発酵によるライスエタノールシステムの確立(第4報)-全粒糖化発酵法による可搬型リアクタの運用試験-
北村豊; 山崎裕文; 藤枝隆; 元林浩太
農業機械学会年次大会/2010-09-15 - 干しイモ加工残さからのオンサイトバイオエタノール生産技術―簡易蒸留器の試作―
尾澤将大; 本宮裕貴; 北村豊
農業機械学会年次大会/2010-09-15 - 水田バイオマスのカスケ-ド利用技術の開発
北村豊
平成22年度中央農研オープンラボ活用促進セミナー/2010-12-09 - 低コスト栽培・高効率発酵によるライスエタノールシステムの確立
北村豊
平成22年度アグリビジネス創出フェア「新たな農林水産政策を推進する実用技術開発事業」成果発表会/2010-11-26 - 新潟県佐渡市におけるライスエタノール製造の省力・低コスト化の試み
北村豊・元林浩太; +北村 豊
「イネイネ・日本」プロジェクト 第8回シンポジウム/2010-05-09 - 籾の全粒糖化発酵によるベンチスケールバイオエタノール生産
中込達寛・藤枝隆・北村豊・山崎裕文・佐竹隆顕・院多本華夫; +北村 豊
農業施設学会年次大会/2010-08-30 - 可搬型リアクタによるオンサイトライスエタノール製造の特性
山崎裕文・北村豊・藤枝隆・佐竹隆顕・院多本華夫; +北村 豊
農業施設学会年次大会/2010-08-30 - 熱水抽出法によるナガモ加工残渣からの機能性成分の抽出
張 素栄; 北村 豊; 吉田滋樹
日本食品科学工学会大会/2010-09-02 - 酵素法併用による鶏肉の簡易軟化処理
周 君; 北村 豊
日本食品科学工学会/2010-09-02 - 中山間地における水田振興のためのバイオエタノール製造
北村豊
(社)日本化学会関東支部講演会「バイオマス変換最前線」/2009-11-09 - 窒素循環型減圧噴霧乾燥機の構築と酸化低減機能の検証
北村豊; 山崎和彦; 青山亮介
日本食品科学工学会大会/2009-09-12 - ナガモ未利用部位からの食品機能成分の抽出
張素栄; 北村豊; 吉田滋樹; 金子春夫
日本食品科学工学会/2009-09-11 - 食品衛生自主管理認証制度のためのIT支援システムの開発
北村豊; 江夏瑛理子
農業環境工学関連学会2009年合同大会/2009-09-16 - more...
- コメの新しい消費形態 生ライスミルクとは?
- Professional activities
2017-09 -- 2019-08 農業施設学会 会長 2021-04 -- (current) 農業食料工学会 理事会/理事 2016-08 -- (current) 日本精米工業会 精米HACCP委員会/委員長 2017-04 -- 2018-03 The Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers 理事 2016-09 -- 2017-02 The Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers 食料・食品工学部会シンポジウム実行委員会/委員 2015-04 -- 2017-03 農業食料工学会 学会法人化検討小委員会 評議員/委員長 2015-09 -- 2017-08 農業施設学会 学会賞表彰委員会 常任理事 委員長 2015-04 -- 2015-09 The Japanese Society of Agricultural Machinery and Food Engineers 2015年度フードテクノロジーフォーラム実行委員長 2013-09 -- 2015-08 THE SOCIETY OF AGRICULTURAL STRUCTURES, JAPAN 学会賞表彰委員会/幹事 2011-04 -- 2013-03 Asian Agricultural and Biological Engineering Association 国際交流委員会/副委員長 more... - University Management
2018-04 -- 2020-04 学群入試実施委員会 入試実施委員 2016-03 -- 2018-03 生命環境系人事委員会総会 委員 2016-03 -- 2018-03 生命環境科学研究科運営委員会 運営委員 2016-03 -- 2018-03 生命環境系運営委員会 委員 2017-04 -- 2018-03 Japan-expertプログラム運営委員会 委員長 2016-03 -- 2018-03 学類運営委員会 学類長 2014-04 -- 2015-03 Ag-ESD組織委員会 AC室員 2013-04 -- 2016-03 厚生会理事 2014-04 -- 2021-03 農林・生物資源学類同窓会連携委員会 委員長 2014-04 -- 2016-03 専攻施設委員会委員 more... - Other activities
2021-04 -- 2023-03 全国国立大学附属学校連盟理事 2017-04 -- (current) 日本精米工業会 精米HACCP委員会委員長 2015-12 -- 2016-03 日本精米工業会 精米HACCP準備会委員長 2013-04 -- 2016-03 NEDO技術委員会委員(バイオマス) 2013-04 -- 2016-03 農林水産業・食品産業科学技術研究推進事業外部評価委員
(Last updated: 2024-08-18)